Pellets

Ideale brandstof

In de toekomst zal hout in heel Europa een prominente rol spelen in de voorziening van warmte, stroom en brandstof. Houtpellets maken het mogelijk om ook in uw woonkamer de voordelen van verwarmen met hout te benutten, en dit op een efficiƫnte en gebruiksvriendelijke manier. Bioflam houtpellets vormen dan ook de ideale brandstof voor uw pelletkachel of pellet CV.

CO2-neutraal

Wij produceren 100% natuurlijke hardhoutpellets (minimaal 80% eik) en bij die productie wordt geen gebruik gemaakt van bindmiddelen of andere toevoegingen. Bovendien onderscheiden ze zich door een hoge verbrandingswaarde en een erg laag asgehalte. Door hun CO2-neutrale verbranding dragen de Bioflam houtpellets dan ook bij tot een schoner milieu.

Onze houtpellets voldoen aan het, op 13 mei 2011 verschenen, koninklijk besluit tot bepaling van de eisen waaraan houtpellets moeten voldoen om gebruikt te worden als brandstof voor niet-industriƫle verwarmingstoestellen van 5 april 2011. In het verleden hebben wij onze pellets ook reeds uitvoerig DIN plus laten testen door het Vito waaruit bleek dat deze ruim voldeden aan de normen gesteld door de DIN plus certificering.

Verpakking

De pellets worden standaard geleverd in zakken van 15 kilogram, maar zijn ook in bulk (geleverd - geblazen met bulkwagen) of in big Bags.

Pellets

Door hun CO2-neutrale verbranding dragen onze houtpellets bij tot een schoner milieu.